CVO Creo - Campus Klara

Voor Campus Klara aan de Blekerijstraat en de Arme-Klarenstraat in Roeselare werden de Albrecht Rodenbach-bibliotheek en het aanpalende oude kloostergebouw van de Zusters van Liefde bijna volledig gestript en opgewaardeerd tot een licht en luchtig ‘state of the art’-leercentrum. Deze campus biedt vooral taal- en modeopleidingen en vormingen Nederlands voor anderstaligen aan.

Share this project

De onderwijssite omvat veel kantoorruimte, een ruime lerarenkamer, een in ere herstelde kapel die dienst doet als vergaderzaal en 15 ruime en polyvalente lokalen voor het volwassenenonderwijs van de toekomst. Tien lokalen zijn ingericht in het oude klooster, dat o.m. over een open leercentrum beschikt, en vijf in de vroegere bibliotheek waar ook een breiklas en twee naaiateliers onderdak vonden.

Dit project kostte ongeveer € 3 miljoen en startte eind 2016. Begin 2017 begon de opbouw en eind augustus 2018 was de opening voorzien. Het samengestelde gebouw met zijn laag volume bestrijkt 2.500 m² (1.000 m² voor de bibliotheek, 1.500 m² voor het klooster) op het gelijkvloers en de eerste verdieping en reikt 4,5 tot 5 m hoog.

Hoewel het kloostergebouw van de Zusters van Liefde is heropgebouwd, blijft de kloostergedachte aanwezig dankzij de kapel en de open pandgang. De kamertjes zijn herbouwd tot leslokalen. Het centrale atrium, waar zich de binnentuin van het klooster bevond en langs waar je de school betreedt, fungeert als sociale ontmoetingsruimte, herkenningspunt en hart van de school. Deze campus is eveneens aangesloten op het lokale warmtenet.

Share this project
Meewerkende partijen
  • Bouwheer
    CVO Creo Roeselare
  • Architect
    bildt.architecten
  • Hoofdaannemer
    Coussée
Suppliers
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie