CVO Creo - Campus Kubiek

Campus Kubiek langs de Blekerijstraat werd in augustus 2021 als vierde onderwijscampus van CVO Creo Roeselare opgeleverd. De werken startten in september 2020 en het complex werd geopend in augustus 2021 net vóór het nieuwe schooljaar. Deze als een grote, ietwat schuin overhellende ogende kubus van telkens 16 m breed, hoog en lang kostte zowat € 2,4 miljoen.

Share this project

De campus omvat vier bouwlagen en een ondergrondse fietsenparking met een helling naar beneden en technische ruimtes. De plattegrond vertoont twee grotere en twee iets kleinere leslokalen rond een trap en een lift die zichtbaar is in de gevel. Tegen de gevel werd kalwall geplaatst, twee tussen elkaar opgevulde kunststof platen met uitstekende thermische isolerende eigenschappen waardoor ze de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten houden. Deze translucente panelen laten een heel diffuus binnenvallend en niet-verblindend licht toe, ideaal voor de computerklassen.

Op het gelijkvloers huizen de creatieve opleidingen van Creo; daar bevinden zich één groot crealokaal en het sanitair. De eerste verdieping biedt plaats aan ICT-lokalen. Een etage hoger bevinden zich de onderwijsruimtes voor de zorgopleidingen en een lokaal dat vooral gebruikt wordt voor de opleidingen secundair onderwijs en de vorming van cursisten die bij Bpost willen werken. De leerkrachten kunnen er in een professionele opnamestudio van 30 m² filmpjes en ander online didactisch lesmateriaal opnemen voor thuisonderwijs.

De eerste en tweede verdieping tellen telkens twee klaslokalen. De derde verdieping biedt een prachtig uitzicht op de Roeselaarse binnenstad. Deze topbouwlaag omvat een polyvalente ruimte met honderd zitplaatsen voor vergaderingen en lezingen. Ook externen zijn hier welkom. Voor de vloerverwarming profiteert de campus van het plaatselijke warmtenet. Het uitzicht vanop het zonne- of dakterras, nog een niveau hoger, oogt zelfs nog indrukwekkender. Deze ruimte op het gebouw is bewust gecreëerd omdat de voetafdruk van dit complex ongeveer de ganse oppervlakte inneemt.

Share this project
Meewerkende partijen
  • Bouwheer
    CVO Creo Roeselare
  • Architect
    bildt.architecten
  • Hoofdaannemer
    Beeuwsaert Construct
Suppliers
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie