CVO Creo - Campus ROC

Terwijl drie van de vier nieuwe campussen van CVO Creo Roeselare zich genesteld hebben op één grote site is campus ROC (Regionaal Opleidingscentrum) ingeplant op een industrieterrein in de Zwaaikomstraat aan de Vaart en de oprit naar de autostrade. Hier ligt de klemtoon op technische en logistieke opleidingen en op praktijkonderricht in grote hallen. ROC organiseert regulier onderwijs en contractonderwijs voor bedrijven of ‘in company’-opleidingen. Je kan er terecht voor Nederlands op de werkvloer op de campus of ‘in company’ en veiligheids- en taalopleidingen.

Share this project

De grondoppervlakte (voetafdruk) bedraagt 400 tot 450 m². De bouwkost bedroeg € 1,2 miljoen. De werken startten in januari 2019. In maart 2020 werd de bijna als een kubus ogende nieuwbouw geopend.

Op de gekochte site bevond zich vooraan al een 1.200 m² grote, torenhoge loods van een drukkerij, die werd behouden en die al sinds 2015 door het CVO werd ingevuld voor de lessen Heftruck. Op dit bestaande, op gas verwarmde gebouw, dat een prachtig casco vormde, werden voor 600 m² zonnepanelen gelegd.

Op de beperkte open ruimte achteraan werd het nieuwe gebouw neergezet. Het bouwprogramma vereiste verschillende hoogtes voor de opleidingen Automechanica, Houtbewerking, Elektriciteit en Lassen. Voor deze nieuwbouw van 15 m hoog, 22 m breed en 22 m lang, die een andere structuur vertoont, werd een klassieke aanbesteding uitgeschreven. Er is gewerkt met een bordestrap: per niveau naar boven kan een klas worden ontsloten omdat die zich allemaal op een ander niveau bevinden en links en rechts verspringen op halve niveaus. In het midden bevindt zich een grote lift en er is een trap. Talrijke technieken zijn voorzien voor o.m. de afzuiging van het hout en de lasafdeling.

Share this project
Meewerkende partijen
  • Bouwheer
    CVO Creo Roeselare
  • Architect
    bildt.architecten
  • Hoofdaannemer
    Beeuwsaert Construct
Suppliers
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie